28 Mayıs 2024 Admin

Kıtır Kraker

Malzemeler 

  • 150 gr Uplus- Hasattan Tam Buğday Unu
  • 240 gr su
  • 3 gr tuz
  • 7 gr şeker 
  • 60 gr zeytinyağı
  • 20 gr yulaf
  • 12 gr keten tohumu
  • 15 gr susam
  • 22 gr ay çekirdeği
  • 15 gr kabak çekirdeği

Hazırlanışı

  • Bütün malzemeleri karıştırılıp, 40 dakika oda sıcaklığında bekletilir.
  • Sonrasında yağlı kağıt serili fırın tepsisine düz ve eşit bir şekilde düzlenir.
  • Fırın 150°C’de ısıtılır ve 12 dakika pişirilir. 
  • Biraz piştikten sonra bıçakla istenilen boyutta kesilir ve fırına tekrardan verilip 40 dakika pişirilir. 
  • Fırından çıkarılır. Servis edilir.

Afiyet Olsun