28 Mayıs 2024
Admin
Kıtır Kraker
Malzemeler
- 150 gr Uplus- Hasattan Tam Buğday Unu
- 240 gr su
- 3 gr tuz
- 7 gr şeker
- 60 gr zeytinyağı
- 20 gr yulaf
- 12 gr keten tohumu
- 15 gr susam
- 22 gr ay çekirdeği
- 15 gr kabak çekirdeği
Hazırlanışı
- Bütün malzemeleri karıştırılıp, 40 dakika oda sıcaklığında bekletilir.
- Sonrasında yağlı kağıt serili fırın tepsisine düz ve eşit bir şekilde düzlenir.
- Fırın 150°C’de ısıtılır ve 12 dakika pişirilir.
- Biraz piştikten sonra bıçakla istenilen boyutta kesilir ve fırına tekrardan verilip 40 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılır. Servis edilir.
Afiyet Olsun