28 Mayıs 2024 Admin

Tarçınlı Rulo

Malzemeler

  • Tangzhong için
  • 16 gr Uplus- Plus1 un
  • 47 gr su

Hamur için

  • 250 gr Uplus- Plus1 un
  • 26 gr toz şeker
  • 3 gr aktif maya
  • 30 gr süt
  • 30 gr tuzsuz tereyağı (eritilmiş)

Dolgu için

  • 0 gr tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
  • 100 gr esmer şeker
  • 5 gr öğütülmüş tarçın

Glazür için

  • 40 gr krem peynir (oda sıcaklığında)
  • 30 gr tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
  • 100 gr pudra şekeri
  • 1 gr saf vanilya özü
  • Bir tutam tuz
  • Öğütülmüş fıstık (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Tangzhong

  • Küçük bir tencerede, un ve su bir araya gelene kadar çırpılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak patates püresi kıvamına gelene kadar pişirilir. Küçük bir kaseye aktarılır ve soğumaya bırakılır.

Hamur

  • Orta boy bir kapta un, şeker ve maya birlikte çırpılır. Sonra süt, eritilmiş tereyağı ve tangzhong eklenir. Bir kaşıkla karıştırılarak tüylü bir hamur haline getirilir.
  • Daha sonra el yardımı ile hamur bir araya getirilir ve bir kasede yoğurulur. Kasenin etrafına herhangi bir kuru un eklendiğinden ve kuru hamur parçalarının gerçekten nemlendiğinden emin olunur. Hamur bu noktada oldukça yapışkan hissedilebilir, ancak daha fazla un eklenmemelidir.
  • Kasede birkaç dakika yoğurulur, ardından hafifçe unlanmış bir yüzeyde yoğurulmaya devam edilir. Hamur cıvık olmalıdır fakat çok ele yapışmamalıdır. Çok ıslak veya yapışkansa, çok az un eklenir. Biraz kuru ise yarım çay kaşığı süt ile yoğurulur.
  • Hamur elastik ve pürüzsüz olana kadar yaklaşık 5-7 dakika yoğurulur. Hafifçe yağlanmış mini Hollanda fırınına (veya 4-5 inçlik bir kek kalıbına) koyulur. Üzeri bir kapakla veya streç filmle 1-2 saat örtülür, boyut olarak iki katına çıkana kadar kabarmaya bırakılır. Birleştirilir ve pişirilir.

Pişirme

  • Hamur unlanmamış bir yüzeye koyulur ve yaklaşık 20 x 14 cm boyutunda kaba alınır ve bir dikdörtgen şekline getirilir.
  • Eritilmiş tereyağı ile her yeri bolca fırçalanır. Esmer şeker ve tarçın küçük bir kasede birleştirilir, hamurun üzerine eşit bir şekilde serpilir.
  • Dikdörtgenin kısa kenarı sizlere bakacak şekilde, bir pizza kesici veya pasta çarkı kullanılarak 3 uzun eşit şerit halinde dilimlenir. Orta şeridi yukarı doğru sarılır, ardından başka bir şeridin ucuna yerleştirilir ve tekrar yuvarlanır. Tek bir büyük tarçınlı rulo elde edilene kadar son şeritle tekrarlanır.
  • Mini Hollandalı fırına konulur ve üzeri kapatılır. Yaklaşık iki katına çıkana kadar yaklaşık 45 dakika kabarmaya bırakılır.
  • Bu arada, fırını 200 ° C'de ısıtılır.
  • Tarçın rulosu üstte kahverengileşmeye başlayana kadar yaklaşık 18 dakika pişirilir.

Sır yapmak için

  • Tarçınlı rulo pişirilirken sır yapılır: krem peynir, tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve tuz orta boy bir kapta birleştirilir. İyice birleşene kadar kuvvetlice çırpılır. Sır kalın fakat dökülebilir bir kıvamda olmalıdır. Kalınlaştırmak için daha fazla pudra şekeri veya inceltmek için çok küçük bir sıçrama ile süt veya su eklenir.
  • Tarçınlı rulo fırından çıkarıldıktan hemen sonra üzerine hazırlanmış olan şerbet gezdirilir. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz dövülmüş antep fıstığı serpilebilir.

Afiyet Olsun.