30 Nisan 2024 Admin

Fıstık Ezmeli ve Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler

Çikolatalı kurabiye için;

  • 1/2 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağından 1 yemek kaşığı az Söke Geleneksel Un
  • 1/3 su bardağı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı bitter çikolata (ufak ufak parçalanmış)

 Fıstık ezmeli kurabiye için;

  • 1/2 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3/4 su bardağı fıstık ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 + 1/4 su bardağı Söke Geleneksel Un
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)

Hazırlanışı

Çikolatalı kurabiye;

  • Tereyağ ve şekerleri makinanızın varsa pedal aparatı veya çırpıcısıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Kenarlarında kalanları spatula ile alıp çırpmaya devam edin.
  • Yumurta ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın.
  • Un, kakao, tuz ve karbonatı ayrı bir kapta harmanlayın ve karışıma ilave edin.
  • Hamur haline gelince en son çikolatalar ve sütü de ekleyin.
  • Sert bir hamur olabilir, bir kaseye hamuru koyun ve hamura temas edecek şekilde streç filmle üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin.

 Fıstık ezmeli kurabiye;

  • Tereyağ ve şekerleri makinanızın varsa pedal aparatı veya çırpıcısıyla kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. Kenarlarında kalanarı spatula ile alıp çırpmaya devam edin.
  • Yumurtayı, vanilyayı ve fıstık ezmesini ekleyip biraz çırpın.
  • Un, tuz ve karbonatı ayrı bir kapta harmanlayın ve karışıma ilave edin.
  • Hamur haline gelince çikolataları ekleyin ve fazla çırpmadan durdurun.
  • Hamuru bir kaseye alın ve hamurun üzerini temas edecek şekilde streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin.

 

Fıstık ezmeli ve çikolatalı kurabiye;

  • Hamurlar buzdolabında 3 saat soğusun.
  • 3 saatin sonunda fırınınızı 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.
  • Fırın tepsilerinize yağlı kağıt yerleştirin.
  • Önce fıstık ezmeli hamuru çıkartın ve hamurdan yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp elinizde tek tek yuvarlayıp bir tabağa koyun (Mümkünse çikolatalıları yaparken bu tabak buzdolabında beklesin).
  • Sonra çikolatalı hamuru çıkartıp aynı şekilde yuvarlayın.
  • Sonra tek tek iki hamuru da bir araya getirerek birer top elde edin.
  • Her tepsiye en fazla 6 adet bu hamurdan aralıklı şekilde top halinde koyun (Fazlasını koyarsanız yayılıp birbirlerine yapışacaklardır).
  • Fırında 15 dakika pişirin (Fırından çıkınca yumuşak olabilirler, durdukça sertleşecekler. )
  • Fırından çıktıktan ve biraz ılındıktan sonra kurabiyeleri bir tabağa alıp kalan hamurlarınızı da aynı şekilde pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Soğuduktan sonra serviz yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...