Düşük kül değerlerine sahip bir un olup , çeşit ekmek yapımında kullanıma uygundur. Karafırın, taştaban, borulu fırınlarda tek başına veya Döner ve tüner fırınlar için paçalın birinci unudur. Çatal kazanlarda uzun yoğurma prosesine uygun, 6- 7 tabana kadar beklemeye toleranslıdır. Yüksek hacimli, düzgün bıçak yapılı, ince kabuklu, geç bayatlama ve yüksek su kaldırma özelliği ile fazla ürün alma özelliği bulunmaktadır. Uzun fermantasyon bekleme sürelerine oldukça dayanıklı olup, arka tabanlara kadar renk ve şeklini bozmadan durabilmektedir.
Koku | Kendine has kokudadır |
---|---|
Renk | Kendine has beyaz renktedir |
Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği'ne Uygun Üretilmiştir.
Yabancı Madde İçermez
Min %98'i 212 mikronluk un eleğinden geçer
Enerji (100 Gr) | 351 KCAL |
---|---|
Toplam Yağ | % 1,09 |
Doymuş Yağ | % 0,22 |
Karbonhidrat | % 73,23 |
Şeker | % 1,07 |
Protein Min. KM.de (100 Gr) | % 12 |
Tuz | % 0,25 |
* Tuz içeriği sadece gıdanın doğasında bulunan sodyumdan kaynaklanmaktadır. |
Alerjen Uyarısı | GLUTEN İçerir |
---|---|
Saklama Koşulları | Kapalı , havadar , serin ve rutubetsiz ortamda her türlü koku maddelerinden uzak silolarda veya palet üzerinde , duvara temas etmeyecek şekilde depolanmalıdır |
Kullanım Şekli | Elenerek kullanılmalıdır |
Raf Ömrü | Uygun saklama koşullarında üretim tarihinden itibaren 6 aydır |