Düşük kül değerlerine sahip bir un olup , çeşit ekmek yapımında kullanıma uygundur. Karafırın, taştaban, borulu fırınlarda tek başına kullanıma uygundur. Seri üretim gereken işletmelerde daha düşük enerjili unlarla paçal yapılarak kullanılabilir. Çatal kazanlarda özlü yoğrulmaya müsait 6- 7 tabana kadar beklemeye toleranslıdır. Ekmekler ince gözenek yapılı, yüksek hacimli , ince kabukludur. Düzgün bıçak açar, üst yüzey pürüzsüzdür. Seri üretim gereken işletmelerde daha düşük enerjili unlarla paçal yapılarak kullanılabilir.
Koku | Kendine has kokudadır |
---|---|
Renk | Kendine has beyaz renktedir |
Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği'ne Uygun Üretilmiştir.
Yabancı Madde İçermez
Min %98'i 212 mikronluk un eleğinden geçer
Enerji (100 Gr) | 351 KCAL |
---|---|
Toplam Yağ | % 1,09 |
Doymuş Yağ | % 0,22 |
Karbonhidrat | % 73,23 |
Şeker | % 1,07 |
Protein Min. KM.de (100 Gr) | % 12 |
Tuz | % 0,25 |
* Tuz içeriği sadece gıdanın doğasında bulunan sodyumdan kaynaklanmaktadır. |
Alerjen Uyarısı | GLUTEN İçerir |
---|---|
Saklama Koşulları | Kapalı , havadar , serin ve rutubetsiz ortamda her türlü koku maddelerinden uzak silolarda veya palet üzerinde , duvara temas etmeyecek şekilde depolanmalıdır |
Kullanım Şekli | Elenerek kullanılmalıdır |
Raf Ömrü | Uygun saklama koşullarında üretim tarihinden itibaren 6 aydır |